Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “23 Nisan günü demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolüdür”

Haber

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100. yılı dolayısıyla ulusa seslendiği konuşmasında, “23 Nisan günü; demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı dolayısıyla ulusa seslendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümüne kavuşmasının gururunun yaşandığı bu günde Türkiye’deki ve dünyadaki tüm çocukların ulusal egemenlik ve çocuk bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan 1920’den bugüne Meclis çatısı altında Türkiye’nin istiklali, istikbali ve kalkınması için emek vermiş, millî iradenin tecellisi için mücadele etmiş tüm milletvekillerine de şükranlarını sundu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA ANLAYIŞI ÜZERİNDE İNŞA EDİLMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Harbi’nin Başkomutanı, TBMM’nin ilk başkanı, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle yâd ederek, “Bundan tam bir asır önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle, salavatı şeriflerle açılan Büyük Millet Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir” dedi.

“23 Nisan günü; demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Millet olarak tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Bu anlayışla son 18 senede demokraside ve ekonomide Türkiye’yi büyütmenin, güçlendirmenin, dünyanın en saygın ülkelerinden biri hâline getirmenin mücadelesini verdik. İlk Mecliste tecessüm eden iradeye uygun şekilde hiç kimseyi dışlamadan, ayırmadan, ayrıştırmadan 83 milyonun tamamını, vatanımızın her köşesini kucaklamanın gayreti içinde olduk. Bugün de koronavirüs salgınına karşı verdiğimiz mücadeleyi aynı azim, inanç ve umutla yürütüyoruz. Allah’ın izni ve inayeti, aziz milletimizin basiret ve ferasetiyle bu musibetin de üstesinden geleceğimize inanıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlardan, bilhassa da bugün bayramları kutlanan çocuklardan biraz daha sabretmelerini, açıklanan tedbirlere riayet etmeyi sürdürmelerini isteyerek, “Merhum Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı kalemiyle değil yüreğinin her zerresinden kopup gelen bir vecd ile yazmıştır. İstiklal Marşımız sadece bir asır önceki özgürlük mücadelemizi anlatmakla kalmaz, aynı zamanda bugün ve gelecekte ihtiyacımız olan ruhu da ifade eder” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları saat 21.00’de evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet ederek kendisinin de torunları ve çocuklarla millî coşkuya iştirak edeceklerini söyledi.

Şehit ve gazileri rahmetle, şükranla tazimle andığını ve tüm dünya çocuklarının bayramını tebrik ettiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların ve tüm İslam âleminin bu gece ilk teravih namazıyla başlayan Ramazan ayını da tebrik etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Son Dakika Haber

Exit mobile version