Dünya

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

Haber

on

Ülkemiz coğrafyasında ,Tarihi zenginliği ve konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezi ve tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış,tarihi İpek Yolu’nun buradan geçmesi, kesişen yolların kavşağında bulunması nedeni ile kültürel ve sanatsal alanlardaki popülaritesinin günümüze kadar korunmasını başarmış ayrıca dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, tarihi evleri ve önemlisi tarih boyunca havasını, suyunu ve toprağını sevip, burayı yurt edinen medeniyetler farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşmuş ve günümüzün zengin mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasında pay sahibi olmuşlardır.işte bu mutfak , yüzyıllardan beri topraklarında hüküm süren medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan evrensel bir zenginliğimizin sembolü niteliğindedir.Tarihinde İstiklal Savaşında Şehir savunması adıyla tarihine Gazilik Ünvanını yaşatan tarım, hayvancılık, ticaret, el sanatları ve enerji kaynakları ile Ülkemizin ekonomi kaynağı Sanayi şehrimiz GAZİANTEP

İyi ki varsın yazı dizimizde ;

Başarıdan başarıya koşan, her başarısı ödüllerle taçlandırılan bir iş insanı Emel Uslu ATİK ‘e yer verdik.

Yukarıda bahse konu ettiğim Anadolu’nun en köklü yerleşim merkezi Gaziantep’te doğan, temel eğitimini memleketinde tamamlayan, Dicle Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü mezunu olan Emel Uslu ATİK, yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı projeye imza atmıştır.

Emel USLU ATİK; sanatsal yaratıcılık yönünü, daha eylemsel ve anında düşünme yeteneği ile birleştirerek turizm sektörüne girmiştir.. Kariyer yolculuğuna otel işletmeciliğini de ekleyerek City Hoteller ve Manesol Oteller olarak turizm faaliyetinde, Ar-Az mimarlık ve Ege Can A.Ş. olarak inşaat ve taahhüt alanında birçok ilde sektörlerinin en önde gelen isimlerinden biri olmuştur.Hem iş hemde hayat arkadaşı olan Ender ATİK ile evil olan Azra ve Arda’nın biricik annesidir.

Emel Uslu ATİK çok iyi bir anne olmasının yanı sıra , o bir mimar otel işletmecisi ve sivil toplum kuruluşlarında etkin görev alan bir girişimci.


‘‘Bu ülkeyi kalkındırmak ve eğitmek bizlerin ellerinde ’’ diyerek yola çıkan; Doğu’daki, kadın ve çocukların eğitimi konusunda birçok projeyi hayata geçiren ATİK başarısının arka planını şöyle anlatıyor ;


“Doğayı, insanları ve yaratıcılığı seviyorum. Bu benim insanlarla iletişimimi güçlendiriyor. Zamanı sevgi dolu ve planlı yönetmek de beraberinde başarıyı getiriyor…Görüldüğü üzere başarı bir sır değil! Ancak bütün bu özverinin yanı sıra disiplin, sadakat, mutlu ekip çalışması, koordinasyon; hem aile yaşamında hem iş yaşamında başarıyı getiren diğer önemli unsurlardır.”

Bir çok sivil toplum kuruluşlarının kurulmasında iştirak ederek , yeri geldiğinde kurucu başkanı olan ,yeri geldiğinde kurucu yönetimde yer alarak , sivil topluma etkin , aranan isim olan ve her faaliyete canla başla destek veren; “Bu ülkeyi eğitmek ve kalkındırmak bizlerin ellerinde.” diyen Emel Uslu ATİK, kadın ve çocukların eğitiminin yanı sıra, onlara destek noktasında sayısız projenin mimarıdır. Etkin bir sivil toplum gönüllüsü olan ATİK, ihtiyacı olan bölgelere giderek kadın ve çocuklara; kişisel gelişimden tutun sağlık, ilk yardım gibi birçok alanda eğitim desteğinde bulunmuştur. Bu eğitimlerin yanı sıra götürdüğü yardımları, eğitim ödülü diyerek onlara takdim etmiştir. Kendi iş yerinde kadın istihdamına destek olmak adına üretim bölümleri ayırmış, birçok sivil toplum kuruluşunda onlara eğitim verilmesini sağlayarak topluma girişimci kadın olarak katılmalarında hayatlarına dokunmuştur.

Halen TÜSİAV , TÜKD, KAİSDER ….. gibi STK larda bizzat bulunarak her konuda topluma duyarlılığını göstermektedir.

En son Ankara Kalkınma Ajansının “Kadınlarımızın Potansiyelleri “ konulu projesinde; kendini tanıma, ürün pazarlama, nasıl girişimci olunur, nasıl doğru iletişim kurulur gibi konularda kadına yol gösterici eğitimlerin verilmesinde ev sahipliğini üstlenmiştir.

Zaman zaman düzenlenen yemek organizasyonlarıyla şehit ailelerine; Down sendromlu, otizimli vb. çocuklara ve birçok okula değişik organizasyonlarla desteklerde bulunuyor. Okulların tadilatları ve materyal eksikliklerinin giderilmesi için desteğe ihtiyacı olan ve destek vermek isteyenler arasında köprü vazifesi görerek sosyal medya üzerinden “emelusluatik_euasosyal_” hesabıyla onları buluşturuyor. Aynı zamanda fırsat buldukça huzur evlerini ziyaret ederek birçok proje kapsamında onlarla sohbet ediyor; örgü örüp, oyunlar oynayıp hatta onlara saç, el, ayak bakımları yaptırıyor.

Doğayı ve hayvanları koruma konusunda da birçok proje geliştiriyor. Kadının toplum hayatındaki yerini bilen ve kadını korumanın aileyi korumak olduğunu düşünen Uslu ATİK’in hassas olduğu konuların başında ise “kadına şiddet” geliyor. Bu konuda dikkat çeken ve farkındalık oluşturan çalışmaları var. Fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddetin de kadının hayatında büyük travmalara yol açtığını düşünerek bu konuda da ciddi savaş vermekte.Yine bu yıl 12 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek “Kadına Şiddet” konusuna dikkat çekmek için YATSİAD tarafından düzenlenen bir ödül gecesine ev sahipliği yapmış olup , yaptığı duyarlı sosyal sorumluluk projelerinden ötürü ,futbol turnuvasının ALTIN VURUŞ unu yapması ile iştirake ortak olmuştur. Böylece bu konunun ne kadar önemli olduğunu sosyal medyada işlemiş ve bu önemli konuyu basına yansıtarak olumlu bir farkındalık yaratmıştır. Böylece bu konunun ne kadar önemli olduğunu sosyal medyada işlemiş ve bu önemli konuyu basına yansıtarak olumlu bir farkındalık yaratmıştır. Ayrıca daha önce Anıtkabir’i hiç görmemiş başka bölgelerdeki kız öğrencileri Ankara’ya getirerek Ankara’yı tanıtmak için geziler organize etmiştir. Türkiye’nin sıfır sınırından gelen küçük kız çocuklarına belki de hayatları boyunca bir daha göremeyecekleri bir atmosfer yaratmış, hayata başka bir açıdan bakmayı öğretmiştir.

Toplumun her kesimine dokunmanın bir armağanı olarak defalarca ödüle ve takdire layık görülmüştür, her çabası ödüllerle taçlandırılmaya devam etmektedir. Elini uzattığı çocukların “iyilik meleği Emel ablası”, destek olduğu kadınların ise “mucizesi” olmuştur.

“Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.” diyen Atatürk’ün sözünü düstur edinen; kadın erkek demeden herkese gönlünün ve imkânlarının kapısını sonuna kadar açan; ülkesini seven, ülkesine sahip çıkan gençler yetiştirmeyi hedefleyen ve bu gençlere yol açmak için çaba sarf eden, aynı zamanda doğa ve hayvan gönüllüsü Emel Uslu ATİK, girişimci ve çözüm odaklı yapısıyla kendi insanının hayatına dokunmayı ilke edinmiştir. Bütün bunların verdiği hazla çalışmalarına sevgi ve istekle devam etmektedir…

Iyi ki varsın yazı dizimde belirli aralıklarla ,belirli zaman dilimlerinde ,karşılaştığımız diyalog kurduğumuz ,hayatımızın olmazsa olmazı değerlere yer verdim. Ama içlerinde öyle biri vardı ki işte
Kendisinin ne saati vardır nede vakti.İnsanın yeterki bir sıkıntı düşmesin içeriside ..yardımsever kişiliği ağır basan ,yeri asla doldurulamayan, hayata anlam katmasını bilen bildiren ,girişimci ruhu ,bilge kişiliği ve toplumun sevgisini takdirini almış kimliği ile gelecek için daha bir çok projelerin hayata kazandırılmasına liderlik yapacak olan Emel USLU ATİK ‘e başarılı çalışmalarından dolayı kendilerine ;

İyi ki varsın Emel USLU ATİK diyorum

Levent KANDEMİR

Son Dakika Haber

Exit mobile version