Dünya

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

Haber

on

Ankara kentinin ilk kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, tarihe tanıklık eden izlere bakıldığında insanoğlunun yerleşik düzene geçtiği dönemlere kadar uzanan bir geçmişe sahip olduğu görülmektedir. Selçuklu ve Osmanlı devirlerinde şehre özgü tiftik keçisinin yününden yapılan sof kumaşların yurt dışına satılmasıyla kervansarayların güzergahı ve bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrasında ise Atatürk’ün liderliğindeki ulusal direniş hareketinin yönetildiği belirgin bir konum üstlenerek Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasından sonra 13 Ekim 1923 tarihinde işgalden kurtulan Türk yurdunun yeni başkenti ilan edilmiştir. Günümüzde sanayi, bilişim ve bürokrasinin kalbinin attığı şehrimizdirANKARA.

Menevşesinden kurumuş ağaç dallarına dek, gül bahçelerinde kır çiçeklerini toplarız. Solan yapraklarının adı bizim için belki Eylül, belki Ekim; hüznün adı belki de Kasım’dır… Mevsim ise sonbahar…

Beril Çavuşoğlu 22 Kasım 1974’te, bir sonbahar ayında, Ankara’da dünyaya geldi. Ankara TED Koleji ve Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Her şeyden önce, onun tam bir Ankara kızı olduğunu söylemenin uygun olacağını sanıyorum. Mazisi 400 yıl önceye dayanan ailesinin kökenlerinde, Cumhuriyet öncesi ve sonrasını görmek hiç de zor değil.Dedesi Mehmet Raşit Çavuşoğlu için ayrı bir parantez açacak olursak,Cumhuriyet yıllarında Koç Ailesi ile ticari ortaklıklar yapmış olduğunu belirtmeliyiz.Babası Ahmet Çavuşoğlu’nun ise1987 senesinden başlayarak 10 yıl süreyle Ankara Ticaret Odası Başkanlığı görevinde bulunmuş öncü bir iş insanı olduğunu söylememiz gerekir. Can ve Beril isimli iki çocuğun babası olan  Ahmet Çavuşoğlu’na saygı ve sevgilerimi sunarak yazıma devam etmek istiyorum.

Beril Çavuşoğlu, iş yaşamına bankacılık sektörü ile başladı. 1999 yılında Celltrack firması ile “Araç Takip Sistemleri” üzerine kurduğu işletmesi ile Türkiye’de ilklerden biri oldu. 2003 yılında kardeşi Can Çavuşoğlu ile birlikte kurdukları MAG Medya Ankara’da çığır açtı. MAG Medya bünyesinde aylık yayınları MAG Dergisi’nin yanı sıra sezonluk yayın yaptıkları MAG Business, MAG Bride, MAG Dekorasyon ve Auto MAG ile pek çok kaliteli yayın içeriğini okurları ile buluşturdular.

MAG Dergisi: Cemiyet ve sivil toplum kuruluşlarının haberlerini; organizasyon, davet, moda haberlerini; ünlülerin stilleri ile moda ve magazin alanlarında sergiledikleri yaşam olaylarını aktarmaktır. MAG;gözlemci dil ve yazım becerileri yüksek, hitap ettiği okuyucu kitlesine hakim yazarları ile Ankara’nın ve Türkiye’nin en çok okunan magazin dergisi haline gelmiştir.

MAG Medya bünyesinde yer alan;

MAG PR, farklı sektörlerden firmaları konseptleri içerisinde buluşturarak halkla ilişkiler ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Bu hizmetler; moda, müzik, magazin, enerji, bilişim, görsel sanatlar gibi farklı hizmet sektörlerindeki kapsamlı projeleri içermektedir.

MAG Dijital, sosyal medyadaki ajandanız olarak da kabul edebileceğiniz ve firmanızın alanında sahip olduğu başarıyı dijital platformlarda da destekleyerek çağdaş bir yorum ve vizyon kazanmasını sağlamaktadır.

Beril Çavuşoğlu’nun güçlü ve sağlam duruşunun yanında sahip olduğu özgüven,edindiği saygın konumu perçinleyerek, yakalamış olduğu başarıyı şahsıyla bütünleştiriyor. Çünkü o BAŞARIYI, BAŞARI da onu seviyor.

Beril Çavuşoğlu, yaklaşık 20 yıldır moda, magazin, insan kaynakları, sosyal iletişim ve kişisel gelişim alanlarında; konusu insan olan eğitimler, organizasyonlar, seminerler, toplantı ve sempozyumlar gibi sayısal sosyal aktiveler düzenleyerek ve STK organizasyonlarına katılarak sosyal yaşamda adından söz ettirmiştir. İş hayatındaki ve sosyal yaşamdaki tüm bu koşuşturmanın yanı sıra yoga eğitmenliği ve kişisel gelişim danışmanlığı da yapmaktadır.

Ülkesine olan sevdası; doğup büyüdüğü Ankaraya’ya olan özverili tutkusu; işinde gösterdiği istek ve öz disiplin; girişimci ruhu ve yardımsever kişiliği, çalışmış olduğu sektörlerde gösterdiği yaratıcılık ve bilge kişiliğiyle bütünleşerek zümrenin takdirini kazanmış, sevilen bir insan olmasını sağlamıştır. Gelecekte de insanlık adına faydalı, pek çok kapsamlı projeyi hayatımıza kazandıracağına inanıyor ve kendilerine:

“İyi ki varsın Beril Çavuşoğlu” diyorum.

       Levent Kandemir

Son Dakika Haber

Exit mobile version