Dünya

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

Haber

on

Geçmiş tarihinde bir Türk boyu olan Nogay Hanlığı ile kurulmuş daha sonra Kazak Hanlığına dönüşen 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmiş,Orta Asya’nın Türk ve Müslüman kültürünün en büyüğü, hem tarım hem de yer altı kaynakları açısından çok zengin alt yapıya sahip Ülkenin petrol, uranyum, demir ve altın rezervlerinin başkenti.. Halkının zengin kültürü ; Nevruz-Tengri Ruhu Müzik-Aksiyon Film ve Elma festivallerine yansımış Doğuda Güney Kazakistan Eyaleti, güneyde Özbekistan, kuzeyde Karaganda Eyaleti ve batıda Aktöbe Eyaleti ile komşu olan KIZILORDA ..

İyi ki varsın yazı dizimde Ülkemizin Bilim,sanat,tıp sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve Patronlar dünyasından tanınmış simalar yer aldılar. Bu günkü yazı dizimizin konuğu , Türk birliği,kardeşliği ve Orta Asya’da yaşayan Türklerin köklü bir uygarlığa sahip ülkesi Kazakistan Kızılorda ya bağlı bir köyünde 26.04.1968 yılında dünyaya gelen Gül ALCANSOY .

Gül ALCANSOY’ Babası, 1941-1945 İkinci Dünya Savaşı yıllarında Orduda yer alan bir Pilot.Asker kızı olmanın gururunu yaşıyor. Kendisi Babasının asker kökenli olmasının,kendi yaşamının her kesitinde yaşadığını , tıpkı bir asker ruhu ile büyüdüğünü ifade ediyor.

Öğrenim yılları, doğup büyüdüğü eyalette geçen ALCANSOY un 1985 yılında Rusya –Sibirya bölgesinde Üniversite yıllarını zor bir dönemden sonra 1990 yılında Gazetecilik Bölümünü bitirmesi ile kariyer yıllarının ilk bölümüne merhaba demesi ile başladı. 1990 ‘ da Kazakistan ‘a geri döndü ve mesleğine devam etti.1995 de eşiyle tanıştı. 1997 de evlendi ve 2 kız çocuk annesi. Mesleki yaşamında uzun yıllar bir işle uğraşmadı.

Kazakistan, bağımsızlığını sağladığı günden bu yana sürdürdüğü politikalarla bölgenin istikrar ve cazibe merkezi olması ,ayrıca Rusya ve Çin ekseninde yürüttüğü stratejik enerji politikaları da ekonomik yapısını güçlendirmesi ile oluşan bağlamda bir çok enerji Şirketlerinin ortak üssü konumuna gelmiştir.Eşinin İnşaat alanında faaliyet göstermesi nedeni ile ,hem yurt içi hem de yurt dışı bağlantılarından dolayı Rusya, Kazakistan, ve Türkiye’de de yaşadı.

Çok atılgan,güçlü dimağı ve yaratıcılık özelliği olan ALCANSOY …her noktada kendisini yetiştirmeyi başardı. Çocuklarına iyi bir Anne olmasının yanı sıra Güzel Sanatlar –Resim ve Moda alanında kurslara katıldı. Azeri i ressam Serhat ve Gülseren Güneri hocalardan dersler aldı. Yağlı boya resim yapmayı çok seviyor öyle ki resim onun hayatında bir yaşam biçimi.
Gül ALCANSOY ; Kadınlarımızın her alanda başarılı olabileceğini söylerken “Kadın isterse her şeyi yapar” ifadesinde Çok ama özverili çalıştığını ,çalışmaktan haz aldığını ,çalışmayı sevdiği için hedeflerinin olduğunu söylüyor.

GAYRİMENKUL sektörüne olan merakı ..sektör içerisinde eğitimler almasına sebep oldu.
Profesyonel gayrimenkul danışmanlığı hizmeti, tüm dünyada gayrimenkul pazarlama imkanı, en yeni teknoloji ile en kapsamlı eğitimler, yaygın network ağı, gibi içerisinde barındıran REMAX firmasında işe başladı.

Sürekli kendisini yenileyen ve geliştiren Gül ALCANSOY Dünyanın ilk gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker de işe başladı. Burada sektörden çok edinimler kazandı .
Bir tanıdığının aracılığı ile Proje, danışmanlık. Uluslararası eğitim ve danışmanlık şirketi kurmaya karar verdi. Türkiye ‘de yaşamaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederken ekonomik,siyasal ve kültürel anlamda Dış yatırımcıların Ülkemize yapacakları yatırımların desteklenmesi için yeni bir Şirket daha kurdu. Kendine ait Şirket kurmayı planlıyor .

Dünya da halen açlık sınırında olan Ülkelerin ve toplumların olduğunu belirten ALCANSOY özelikle Afrika daki çocuklara yardım elini uzatarak onlara yardım etmek istediğini ifade ediyor.
Anne ve Baba kavramlarının kendisi için özel bir öneminin olduğunu anlatırken gözleri doluyor. Her fırsat bulduğunda Huzur evlerini ziyaret ediyor. Onların dertleri ile hem hal oluyor. Kendisi “Huzur evlerini ziyarete gittiğini anlatırken şu ifadeleri kullanıyor. “kendi içimde karmaşık duygular hissettiğim bir yer. Bir yandan, bakıma muhtaç büyüklerimizin insanların bakıldığı bu harika merkezlerin bulunmasından dolayı yoğun bir sevinç hissediyorum.Çok duygusal biriyim, Anne baba özlemimi gidermek için sık sık Huzur evlerine gidiyorum. O insanlara sarılmak bana HUZUR veriyor. İçimi döküyorum. Orda kendimi tutuyorum. Çıktıktan sonra ağlıyorum.” Diyor.
Güzel Sanatların her türünü seven bir karekteristik duruşu var. Spor ve dans tutkusu hayatında olmazsa olmazı. Her sabah kalktığın da müzikle dans ederek kalkıyor.

Türk insanlarını özünden gelen bir gelenekle çok sevdiğini ifade ediyor.
“Türk Toplumu onu, o da Türkiye de olmaktan, Türk insanlarına olan güveninden dolayı çok mutlu o da onları seviyor” ayrıca Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ e olan hayranlığını gizlemeden yapamıyor.

Hem kendi ülkesi Kazakistan,hem de ikamet ettiği yurdu Türkiye ye olan sevdası .bitip tükenmek bilmeyen çalışma azmi,, insanlara her konuda ve her alanda göstermiş olduğu yardımsever kişiliği ,sektöründe hazırlayıp sunduğu ezber bozan gelişim çözümleri danışmanlığı, hizmetleri ile takdire şayan sosyal bir lider ve iş kadını olması ,sağduyusu ve göreceli davranışları ile

İyi ki varsın Gül ALCANSOY diyorum.

Levent KANDEMİR

Son Dakika Haber

Exit mobile version