Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çıkış yolunun yatırım, üretim, ihracat, istihdam olduğu inancıyla, ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi, yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak, konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ile Doğanpınar Barajı’nın Gaziantep’e, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, Koronavirüs salgınının dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkilediği bir dönemde, ne sağlık hizmetlerinden ne de yatırımlardan taviz vermediklerini vurguladı.
“SOSYAL KORUMA KALKANI KAPSAMINDA 45 MİLYAR LİRALIK BİR KAYNAĞI MİLLETİMİZİN EMRİNE SUNDUK”
Hayata geçirilen tedbirlerle salgının artış hızını kestiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle, sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Bunun için 83 milyon hep birlikte ‘TAMAM’ diye kısalttığımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uyması gerekiyor” dedi.
Milletin hiçbir ferdini salgın döneminde sahipsiz bırakmadıklarını, üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her türlü tedbiri alarak, her desteği sağladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında; kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği ve hane bazlı sosyal destek programı başlığı altında 45 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk. Böylece, hiçbir vatandaşımızın işsiz ve aşsız kalmamasını temin etmeye çalıştık” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiyi, esnafı asla unutmadıklarını vurgulayarak, kiralarla ilgili düzenlemeye gideceklerini, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapacağı bu düzenlemeleri de en kısa zamanda, büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklayacaklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayicinin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, esnafın finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik pek çok destek programını da hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini, hamdolsun, herhangi bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik. Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibariyle, inşallah, önümüzdeki döneme çok daha umutla bakıyoruz. Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çıkış yolunun yatırım, üretim, ihracat, istihdam olduğu inancıyla, ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi, yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz.”
“ETKİLİ VE TASARRUFLU BİR SU YÖNETİMİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “su hayattır” diyerek, Türkiye’nin zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için, mevcut imkânlarını en verimli şekilde kullanmasının şart olduğunu söyledi. Oldukça kurak bir yıl geçirildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep birlikte su tasarrufuna önem vermek gerektiği uyarısında bulundu.
Salgın tehdidi sebebiyle temizlik amaçlı su kullanımında ciddi artış yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurumlar ve vatandaşlar olarak el ele vererek, hem etkili, hem tasarruflu bir su yönetimine ihtiyacımız bulunuyor. Tıpkı sağlıkta olduğu gibi, su kaynaklarının değerlendirilmesi hususunda da, böyle sıkıntılı dönemleri düşünerek, çok ciddi yatırımlar yaptık. Son 18 yılda inşa ettiğimiz 585 baraj, 584 hidroelektrik santrali, 385 gölet, 1.382 sulama tesisi, 247 içme suyu tesisi, 5 bine yakın taşkın koruma tesisi ile bu alanda adeta destan yazdık” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eldeki imkânları küçük tedbirlerle destekleyerek, barajlar yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmek gerektiğinin altını çizerek, “Bu vesileyle, Devlet Su İşlerimizin tüm mensuplarına, ülkemize bu değerlerin kazandırılmasındaki emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışı yapılan Gaziantep’in 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük içme suyu projesi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, projesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, inşası Devlet Su İşleri’ne ait olan bu eserin, Fırat’ın kollarından biri olan Göksu Çayı’nın suyunu Gaziantep’e naklettiğini aktardı.
Suyun doğal eğimle temini sayesinde, tek kuruş enerji masrafı yapılmadan şu ana kadar şehre 110 milyon metreküp su sağlandığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece belediyemiz, vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz içme suyu hizmeti verme imkânına kavuştu. Nitekim belediyemiz içme suyunda yüzde 27 indirim yaparak, bu avantajı halkımıza hemen yansıtmıştır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı’na ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Hizmete açtığımız ilk etap yıllık 100 milyon metreküpe yakın suyu aktarma kapasitesine sahiptir. Barajı ve arıtma tesisiyle diğer etap da devreye girdiğinde bu rakam 174 milyon metreküpe çıkacaktır. Doğantepe Barajı ise, 153 milyon metreküp su depolama kapasitesiyle 80 bin dekar alanı sulayacak, bereket kaynağı bir projedir. İnşası 7 yıl süren ve yüksekliği 55,5 metreyi bulan, maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj, sulama kanalları tamamlandığında, ülkemize yılda 51 milyon lira katkı ve 28 bin kişiye de ilave istihdam sağlayacaktır. Hâlen Kayacık Barajı ve sulaması ile 120 bin hektarı sulanan topraklarımıza, Doğanpınar Barajı ve sulamasıyla 80 bin dekar daha ilave ederek, Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri hâline dönüştürüyoruz. İlk etapta, 18 bin hektarlık kısmı, önümüzdeki sulama mevsimine yetiştirecek, kalanları da peyderpey tamamlayacağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te hâlen devam eden ve 600 bin dekar araziyi sulayacak Çetintepe Barajı’nda yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlandığını, Kayacık ve Kılavuzlu Barajlarının sulama projelerinin etap etap sürdüğünü, Yesemek ve Burç-Çamlık göletlerinin inşatlarının devam ettiğini, Nizip ve Karkamış’ta 35 bin dekar alanı sulayacak, şebekesi de hazır olan Nizip Pompaj Sulaması Derz Dolgu ve Koruma Tedbirleri işinin de ihalesinin yapıldığını bildirdi.
“GAZİANTEP’TE GÜÇLÜ BİR ULAŞIM ALTYAPISINA İHTİYAÇ VAR”
Gaziantep’in bölgedeki sanayinin üçte ikisine sahip, bölge dış ticaretinin de neredeyse tamamını gerçekleştiren bir şehir olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dinamizmin başta ulaşım olmak üzere bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini, şehirde güçlü bir ulaşım altyapısına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Sanayi bölgesiyle entegre bir depolama alanının, ağır vasıta trafiğinin şehir üzerindeki yükünü azaltacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen ön hazırlıkları yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak Lojistik Köy Projesi’yle, Gaziantep’e, Mersin ve İskenderun Limanlarıyla irtibatlı bir kuru liman kazandıracağız. Organize Sanayi bağlantı yollarının süratle inşası da, üretim tesislerine hammadde gelişini ve ürün çıkışını kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanına yeni ve modern bir terminal binası ve otopark kazandıracaklarını, şehir merkezi ile sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak banliyö hattı projesi Gaziray’ın inşası süren 16 istasyonundan 12’sinin tamamlandığını, hızlı tren hattının Bahçe-Nurdağ kısmında yüzde 25’lik, Nurdağ-Başpınar kısmında ise yüzde 50’lik ilerleme sağladığını kaydetti.
GAZİANTEP’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR
Şehirdeki bölünmüş yol çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşağı Fırat Havzası’ndaki arabalı feribotların yeterince verimli kullanılamadığı, bu feribotların, turizm hareketi giderek artan bölgedeki barajlarda kullanılmaya elverişli teknelerle takas yoluyla değiştirilmesi teklifinin, hem maliyet hem etkinlik açısından dikkate alınabilir olduğunu söyledi.
Gaziantep’e bin 875 yataklı bir şehir hastanesi inşa edildiğini ve hem bölgenin potansiyeli hem küresel sağlık krizlerinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlar çerçevesinde şehir hastanesinin bir an önce tamamlanmasını sağlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize, dükkânları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık. Kuzeyşehir projesiyle de, adeta şehrimiz için yeni bir nefes kaynağı olacak 50 bin konutu daha Gaziantep’e inşa ediyoruz. Konutların inşasında yüzde 10’luk bir seviyeye gelinen bu projede, yol, kanalizasyon, yağmur suyu gibi altyapılar da büyük ölçüde tamamlanmıştır. Hasan Celal Güzel ve Yeşil Vadi Millet Bahçelerini şehrimizin hizmetine sunduk. Eski stadın yerine yapılan millet bahçesinin inşası da sürüyor. Ayrıca, Nizip ve Oğuzeli’nde iki millet bahçesi için daha hazırlık yapıyoruz. Sadece TOKİ’nin şehrimizde hâlen süren yatırımlarının tutarı 1 milyar lirayı aşıyor. Gaziantep’e, 33 bin kişilik kapasitesiyle, ülkemizin en güzel, en modern statlarından birini yaptık. Ayrıca, mahallerimize 31 ayrı salon kazandırarak, gençlerimizin spora erişimini kolaylaştırdık.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in potansiyelini geliştirecek her yatırımı, Cumhurbaşkanı olarak bizzat desteklemekte kararlı olduğunu vurgulayarak, açılışı yapılan isale hattı ve barajın şehre ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Göktepe-3 kuyusundan dün müjdeli bir haber aldık. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun, sahada 75 milyar metre küplük yeni doğal gaz keşfi yaptık” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçelievler’deki İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, sağlıkta büyük bir hamle gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturdukları bir diğer başlığın da enerji olduğunu söyledi. “Nükleer enerjiden hidroelektriğe, rüzgârdan jeotermale, güneş enerjisinden petrol ve doğal gaza kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Bu alanda ülkemizin gerçek potansiyelini açığa çıkarmanın gayretindeyiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan ülkenin enerji köprüsü olma vasfını güçlendirirken, diğer taraftan enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Çevreci maskesi takan beşinci kol elemanlarının karşı çıkmasına rağmen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projemizle ülkemizi farklı bir lige taşıdık. Karadeniz ve Gabar’daki keşiflerimiz sayesinde enerjide yeni dönemin kapılarını açtık. Sakarya Gaz Sahası’ndaki keşfimiz, milletimiz için kelimenin tam anlamıyla dönüm noktası oldu” diye konuştu.
“Bulanlar ancak arayanlardır” şiarıyla sondaj çalışmalarını kararlılıkla devam ettirdiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filomuzu yeni gemilerle takviye ettik. Kendi bölgemiz yanında yurt dışında da farklı iş birlikleri geliştirdik. Yani enerjide de bağımsızlığımızı kazanmak için içeride ve dışarıda yoğun mücadele içinde olduk. Şu anda sismik araştırma, sondaj gemilerimiz nerede biliyor musunuz? Ta Somali’de. Oralarda sondaj yapıyorlar. Bu mücadelenin meyvelerini toplamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“DOĞAL GAZ KEŞFİMİZİN EKONOMİK DEĞERİ 30 MİLYAR DOLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Akdeniz’de 11, Karadeniz’de 38 sondaj yaptıklarına işaret ederek, şunları söyledi: “Yedinci nesil sondaj gemimiz Abdülhamid Han ile Göktepe-3 Kuyusu’nda 27 Mart’ta başlayan çalışmalarımız dün itibarıyla tamamlandı. 2 bin 154 metre su derinliğinde açılan 49 günlük sondaj log ve test operasyonları sonucunda 3 bin 500 metre derinlikte tamamlanan Göktepe-3 Kuyusu’ndan dün müjdeli bir haber aldık. Büyük titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun sahada 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık üç buçuk yıl boyunca tek başına karşılayacağız. Doğal gaz keşfimizin ekonomik değeri ise 30 milyar dolardır. Sahanın geliştirilmesinde Sakarya Projesi için yaptığımız yatırımlarla yüzer üretim platformunu kullanacağız. Dolayısıyla sahanın ekonomik katkısı çok daha büyük olacak. Yeni keşfimizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Keşifte emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki döneme dair şunu da ifade etmek istiyorum. Karadeniz’deki üretimin ilk fazının tamamlandığının müjdesini vermiştik. Günlük 9,5 milyon metreküp üretimle 4 milyon hanenin ihtiyacını Karadeniz’den karşılıyoruz. 2026 yılında ikinci fazla üretimi iki katına, 2028 yılında üçüncü fazla dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Enerjide de tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar durmadan, dinlenmeden, eleştirilere ve engellere aldırmadan yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen kurdele kesme töreninde yaptığı konuşmada, “KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi, Kıbrıs Türk halkının kararlılığının sembolüdür. Burası aynı zamanda, haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında bir devletin var olma iradesinin tezahürüdür. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ımızın kader ortaklığının da bir göstergesidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa’da yapımı tamamlanan ve içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi’nin de bulunduğu, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerleşkeye gelişinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmî törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, bu anlamlı tören vesilesiyle bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
“CUMHURİYET YERLEŞKESİ PROJEMİZ KUZEY KIBRIS’IN GURUR KAYNAKLARINDAN BİRİDİR”
Hep birlikte büyük coşku ve heyecan içerisinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bu topraklara bir mühür daha vuruyoruz. Kıbrıs Türk halkına muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz. Bugün burada sıradan bir açılış töreni gerçekleştirmiyoruz, aynı zamanda irademizi, azmimizi, hürriyet sevdamızı da ilan ediyoruz. Cumhuriyet Yerleşkesi projemiz Kuzey Kıbrıs’ın gurur kaynaklarından biridir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022’de inşasına başlanan yerleşkenin 639 bin 475 metrekarelik alanda Cumhurbaşkanlığı binasına, Cumhuriyet Meclisi’ne, yüksek mahkemeye ve millet bahçesine ev sahipliği yapacağını bildirdi.
İlk etapta Cumhurbaşkanlığı binası ile Cumhuriyet Meclisi’nin açılışını bugün gerçekleştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yerleşkede millet bahçesi, millet camisi ve yüksek mahkeme binalarının da hizmete alınacağını belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin artan itibarına yakışır bir eserin Lefkoşa’ya kazandırılmış olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet Yerleşkesi, Kıbrıs Türk halkının kararlılığının sembolüdür. Burası aynı zamanda haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında bir devletin var olma iradesinin tezahürüdür. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ımızın kader ortaklığının da bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
“KKTC CUMHURİYET YERLEŞKESİ, TÜRKİYE VE KKTC’NİN KADER ORTAKLIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güçlü temel üzerine yeni başarılar, yeni eserler inşa edeceklerini, istiklal ve istikbal mücadelesini daha güçlü şekilde devam ettireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Kardeşliğimizi bozmaya, aramızı açmaya, bu bereketli topraklara, barış ve huzur yerine nefret tohumları ekmeye çalışanlar başarılı olamayacaktır. Yerleşkenin, Kıbrıs Türk’ünü daha ileriye taşıyacak kararlara ev sahipliği yapacağına tüm samimiyetimle inanıyorum. Sevginiz, ahde vefanız için her birinize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da ihtiyaç duyacağınız her anda daima yanınızda olacağını bilmenizi istiyorum. Türk dünyasıyla ilişkilerin güçlendirilmesinden, Kıbrıs Türk halkına yönelik haksız izolasyonun kaldırılmasına kadar her alanda desteğimizi çok güçlü biçimde devam ettireceğiz. Bu düşüncelerle yerleşkenin yapımında emeği ve alın teri olan her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. TOKİ’mizi özellikle tebrik ediyorum. Yerleşkemizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından yerleşkenin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve protokol üyelerince dualarla gerçekleştirildi.
Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Başkanvekili Celal Adan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları ile çok sayıda milletvekili katıldı.
GENÇ GAZETECİLER Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Cumhuriyet Meclisi Açılış Töreni ile TEKNOFEST KKTC Ödül Töreni vesilesiyle gittiği başkent Lefkoşa’ya ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından karşılandı.
Karşılamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KKTC ziyaretinde; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.
GENÇ GAZETECİLER Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.