Dünya

ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON ZİRVESİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

Haber

on

TV sunucusu Sayın İrem Kavak‘ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği panelde,
Bilim Sen Ol Platformu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleşen, Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Zirvesine yerli ve yabancı birçok konuşmacı katılarak gençler ile bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

“Bilimi Sevmeyen Çocuk Kalmasın” sloganıyla yola çıkan Bilim Sen Ol Platformu tarafından gerçekleşen Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Zirvesinin ikincisi bu yıl 12/13 Mart 2021 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti . Teknoloji ve İnsan Koleji (TİNK) ev sahipliğinde gerçekleşen Zirve’ye birçok yerli ve yabancı iş insanı , akademisyen , bilim insanı , girişimciler ve basın mensupları katıldı . Zirve’ye sadece konuşmacılar fiziki olarak katıldı. İki bine yakın genç ise Zirve’ye YouTube canlı yayını üzerinden bağlandı.

Zirve’nin açılışını, Bilim Sen Ol Platformu Kurucusu Uluslararası Balkan Üniversitesi öğrencisi Emirhan Belli gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında
“Uluslararası Balkan Üniversitesinde halen öğrenci olduğunu “Bilimsen ol Platformunda” İlköğretimden ,Üniversiteye kadar tüm gençlerimize, bilimi uygulamalı hale getirmek için köylerden şehirlere her kesimin ulaşılabileceği ortamlara ulaşıyoruz. Bu zamana kadar 10.000 den fazla gencimize ulaşma imkanı sağladık . İş insanları ve Girişimcilerin başarı dolu hayat hikayelerini bu platformda yer verdik. Zirveyi düzenlerken Gençlerimizin bizlere ulaşabilme imkanlarını sağlamak amacı ile bu Bu Platformun 2. sini düzenliyoruz.

Zirveye konuşmacı olarak katılım yapan ve söz alan Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Fahri Karaman ,

“Genç neslin hızla dijitalleşen dünyadaki yeni disiplinleri iyi anlayıp yorumlamaları ve gerekli hazırlıkları yapmaları çok önemli.. Dolayısıyla ağırlıklı olarak sanayi, bilim ve sağlık alanlarında kullanılan endüstriyel robotları programlayabilecek, üretim hatlarına entegrasyonunu sağlayabilecek ve yeni robotlar tasarlayabilecek mühendislerin yetiştirilmesi önem kazanıyor. Gençlerin eğitimine katkıda bulunmak için hayata geçirdiğimiz çalışmaları önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyoruz diyerek , girişimci gençlere daima destek vereceğini dile getirdi.

Zirve de konuşmacı olarak yer alan , Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ‘’ Bireyselleşmiş Tıp ‘’ konusunda genç girişimcilere bilgilerini aktardı ve şu ifadelere yer verdi.

“Yenilikçilik, motivasyonel kararlılık ve iş performansı, birçok sektörle benzer şekilde, Tıp ,ilaç ve sağlık alanının da önemli unsurları arasında yer almaktadır. Organizasyonların varlıklarını sürdürmeleri için gelişmeleri ve yenilikleri takip etmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, araştırma geliştirmeden (Ar-Ge)’den stok kontrolüne, insan kaynaklarından pazarlamaya kadar her alanda gerek rekabetin gerekse insanlığa fayda yönünün yoğun olduğu ilaç endüstrisinde ve sağlık alanında, bireysel yenilikçilik ve motivasyonel kararlılığın performansı etkileyen unsurlar olduğu göz önünde bulundurulmalıdır diyerek sözlerine son verdi. “

Zirve’ye Genç Başarı Eğitim Vakfı Türkiye Genel Müdürü Üretken Akademi kurucusu Kadir Can KIRKOYUN ve aynı zamanda , Genç Başarı Eğitim Vakfı Seçil Çelebi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı İŞ Geliştirme ve Gönüllü Koordinatörü İrem Bayraktar , TİNK Koleji Kurucusu Zeynep Dereli , MIT Sloan- Harvard Tıp Fakültesi ortaklığında hazırlanan Sağlık İnovasyonu programına Türkiye’den seçilen tek kişi Şevval Karadağ

Zirve’nin ikinci gününde CNN Türk Muhabiri Fulya Öztürk Zirve’ye canlı yayına bağlanarak katıldı. Ünlü Gazeteci kendisini izleyen binlerce gencimize , tavsiyelerde bulundu. Dünya Sürdürülebilir Enstitüsü Başkanı Avusturya –Amerikan Büyükelçiliği tarafından 2011 yılında Türk Pasaportu ile yılın en iyi Avusturya Girişimcisi seçilen Gökhan Yıldırım da katılarak binlerce gence bilgi ve tecrübelerini aktardılar. Diğer yandan AİVA Soft Kurucu Ortağı , Kadir TAMRAK katılımları ile zirve sonlandırıldı .

Emirhan BELLİ
emirhanbelli22@gmail.com
GSM :05538526844

Son Dakika Haber

Exit mobile version