Dünya

Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı ve Tüsiav STK ilişkilerinden Sorumlu Platform Başkanı, Emel Uslu Atik ;Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Ankaralı kadın STK başkanlarını bir araya getirdi.

Haber

on

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımlarıyla City Hotelde gerçekleştirilen, Emel Uslu Atik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAV STK İlişkilerinden Sorumlu Platform Başkanı ve TÜSİAV Yönetim Kurulu üyesi, iş insanı Emel Uslu Atik’in ev sahipliğinde yapılan kahvaltılı toplantıya;

Bodrum Belediyesi Teftiş Kurulu Üyesi Şenol Tulga, İşte İş Platformu kurucu üyesi Ebru Öz, Ankara Sanayici İş Adamları Derneği Genel Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesi Eda Öz, İşte İş Platformu üyesi Elif Alanya, Başkent Üniversitesi Rektör Danışmanı Şinasi Bayraktar, Türk Dünyası Mühendis Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği üyesi Serap Aytekin, TÜSİAV Kadın Platformunu temsilen Esra Alkan, Şehben deriye Yardım Vakfı ve İşte İş Platformu üyesi İclal Öz, TÜRAVAK Yönetim Kurulu üyesi Alya Özge Çakmak Kayabaşı, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Senem Güngör, Türk Eğitim Derneği Denetleme Kurulu asil üyesi Av.Ayşe Ege Bayazıt, Mutluluk Kahkaha Akademisi Kurucusu Şengül Esen Demir katıldı.

Toplantıda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, kadın gücünün ve istihdamının toplumsal kalkınmadaki rolü üzerinde durularak, 2021 yılı yaz döneminde orman yangınlarının bölgeye verdiği ekonomik, sosyal ve psikolojik zararın telafi edilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı. Ülke çapında faaliyet gösteren STK’lardaki kadın gücüyle mevcut yaraların sarılması, bölge insanının maddi ve manevi yönde yeniden yapılandırması için neler yapılabileceği konuşuldu. Toplumsal dayanışma ve birlik ruhunun bu tür felaketlerde nasıl organize olabildiği, STK’ların proje geliştirme ve mevcut sorunlara anında müdahale edebilme gücü dile getirildi. Katılımcılar tarafından orman yangınları sonrası mağdur olan bölge insanının sorunları aktarıldı ve yangından etkilenen bölgelerde yaşayan insanlar için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum hakkında verdiği bilgiler ışığında, yarımadanın kırsal kesimleri olmak üzere, Bodrum’da kadınların gelirlerini arttırmak ve dezavantajlı durumlarını düzeltebilmek için geliştirilen projeler aktarıldı. Bodrum’un ekonomik, sosyal, tarihî ve kültürel yapısının STK’larla iş birliğiyle yeniden yapılandırılması, bu yönde kadın gücünden en etkin şekilde yararlanılması konusunda fikir birliğine varıldı. Kadınlarımızın hayat standartlarını artırmak adına, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ön planda tutulduğu, STK destekli toplantıların devam etmesi noktasında karar alındı.

Emel Uslu Atik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAV STK İlişkilerinden Sorumlu Platform Başkanı Emel Uslu Atik, Türkiye’nin doğusundan batısına bütün kadınlarımızın eğitilmesine gönül verdiklerini söyleyerek 2022 hedeflerini şimdiden belirlediklerini belirtti.

Son Dakika Haber

Exit mobile version