Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın yürüttüğü mega projeleri anlattı. Kanal İstanbul’a ilişkin çalışmalarının sürdüğünü anlatan Karaismailoğlu, “Ana ihale için de görüşmelerimiz, hazırlık çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Türkiye’ye yıllık faydasının 2,5 milyar lira olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü’nün de 18 Mart 2022’de açılacağını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye 2023 Zirvesi ve A Para Sohbetleri’nde” Bakanlığın yatırımları hakkında konuştu.
“Hayatın olduğu her yerde varız” diyen Karaismailoğlu, “Ulaşabildiğiniz kadar gelişebiliyorsunuz. Dünya ile iletişiminizi kurabiliyorsunuz. Yük, yolcu, veri ve haberleşme de çağımızın olmazsa olmazı. Bizler de büyük atılımlar içerisindeyiz, büyük çalışmalar içerisindeyiz. Haberleşme konusunda devasa yatırımlar var” ifadelerini kullandı.
Haberleşme deyince akla hemen 5G’nin geldiğini belirten Karaismailoğlu, 5G’ye geçmeden önce fiber optik altyapısının, fiber altyapısının artırılmasının önemine değindi. Şu anda 440 bin kilometrenin üzerinde fiber altyapısı olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, en önemli amacın 5G’ye yerli ve milli imkanlarla geçmek olduğunu söyledi. Telekomünikasyon sektöründe yerli ve millilik oranının yüzde 25’lerin üzerine çıktığını vurgulayan Karaismailoğlu, kısa vadede bu oranın çok çok daha üzerine çıkartmayı amaçladıklarının altını çizdi.
UYDU YÖNÜNDE DE CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR
Uydu yönünde de çok ciddi çalışmaların olduğunu anlatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “2021’in ilk aylarında TÜRKSAT 5A uydusunu fırlatmıştık. Yine, Haziran ayında da onu devreye almıştık. Şu an dünyanın üçte birine hizmet veriyor. Şu anda da 5B uydumuzun da imalatları tamamlandı. Onu da 2022’nin ilk ayında fırlatmayı hedefliyoruz” dedi.
Yerli ve milli uydu TÜRKSAT 6A çalışmalarının da Ankara’da yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, “Amacımız 2023’ün ilk aylarında onu da uzaya göndermek. Bunu gönderdiğimizde biz uzayda bundan sonra kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden bir tanesi olacağız. Bunlar önemli ve dünya ölçeğinde büyük işler. Biz, Anavatan, Mavi Vatan ve Uzay Vatan hiçbirini birbirinden ayırt etmiyoruz. Uzayda da bizim haklarımızı korumak için yoğun bir çalışmamız var” diye konuştu.
SON 19 YILDA 30 MİLYAR EUROLUK BİR KAMU-ÖZEL İŞ BİRLİĞİ PROJESİ YAPTIK
AK Parti iktidarının 19. yılı olduğunu anımsatan Karaismailoğlu, 2002 yılında Türkiye’de 6 bin kilometrelik bölünmüş yol ağı olduğunu, bunların da güvenli olmayan, kalitesiz yollar olduğunu söyledi. Sadece karayollarında değil, havayolu ve demiryollarında da yatırım açığı olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “2002 yılında çok ciddi altyapı yatırım açığı vardı. Bu büyük altyapı açığını kısa sürede çözmeniz gerekiyor. Devlet olarak bütçenizde belli. Bu bütçeyle bu projeleri yapma imkanınız yok” dedi.
Büyük maliyetli projeleri kısa sürede sadece kamu bütçesiyle yapmanın zor olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, bu nedenle çok başarılı bir şekilde uyguladıkları kamu-özel iş birliği projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti. Kamu-özel iş birliği modelini en başarılı uygulayan ülkelerden biri olduklarını anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Son 19 yılda 30 milyar euroluk bir kamu-özel iş birliği projesi yaptık. Ulaştırma altyapısına 1 trilyon 100 milyar liranın üzerinde bir yatırım yapmışız son 19 yılda. Bunun yüzde 20’lik kısmı yap-işlet-devrettir, yani kamu-özel iş birliği.”
GELECEKTEKİ HAREKETLİLİĞİ DÜŞÜNÜYORUZ
Kuzey Marmara Otoyolu’na da değinen Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 8 milyar dolarlık bir proje olduğunu hatırlattı. Devletten yatırım sırasında bir kuruş dahi çıkmadığını, işletme süresindeki masrafların hepsinin işletmeci tarafından karşılandığının altını çizen Karaismailoğlu, süreç sonunda tüm bakımları tamamlanarak projenin teslim edildiğini söyledi.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde işletmecinin görev süresinin 2027’de biteceğine dikkati çeken Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Marmaray gibi projeleri devlet aklıyla planladıklarına vurgu yaptı. Gelecekteki hareketliliği göz önünde bulundurarak on yıllarca yıl sonrasını düşündüklerini belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu projelerin yapılmaması halinde tamamen kilitlenmiş bir İstanbul’un ortaya çıkacağını söyledi.
Ekonomik değeri bulunmayan bir alana devletten bir kuruş çıkmadan 200 bin kişinin istihdam edildiği havalimanı yapıldığını kaydeden Karaismailoğlu, devlete 25 yılda 22 milyar euroluk kira ödeneceğini açıkladı. “Güvenli ve konforlu yollar sayesinde araç sayısı artsa da kaza ve can kaybı azaldı” diyen Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Türkiye’ye yıllık faydasının 2,5 milyar lira olduğunun altını çizdi.
Gelecek kuşaklara borç bırakıldığı eleştirilerine de yanıt veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu projeler yapılmasaydı altyapı da bu kadar büyüme de olmayacaktı. Yeni nesil, ‘bu kadar altyapıyı nasıl yaparım’ planlarını yapacaktı. Biz hazır bir altyapı bırakacağız. Onun üzerine artık üretimi, turizmi, sanayiyi nasıl geliştirecek, onun planları yapılacak artık. 30 milyar euroluk (kamu-özel iş birliği) projeleriyle yıllık 15 milyar TL’lik katkı sağlıyoruz. Zaman, yakıt, çevreden tasarruf direkt faydaları var. Dolaylı olarak ekonomiye, üretime, istihdama, turizme katkısı var.”
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ 18 MART’TA AÇACAĞIZ
Büyük projelerin bir taraftan üretimi ve istihdamı artırırken diğer taraftan da vatandaşlara konfor getirdiğinin altını çizen Karaismailoğlu, “Bizim projelerimiz akarsu gibi, gittikleri yere hareketlilik ve canlılık getiriyor. Aynı zamanda yakıt tasarrufu, zaman tasarrufu, çevre tasarrufu gibi katkılar da sağlıyor. Bunlar direkt faydaları. Dolaylı faydaları da üretim, istihdam, turizmdeki gelişmeler. En önemli yap işlet devret projelerden biri Çanakkale Köprüsü. Çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Çanakkale’de bir abide gibi yükseliyor. İnşallah 18 Mart 2022’de hizmete açacağız. Böyle başarılı, büyük teknolojik işleri ülkemize kazandırıyoruz. Orta açıklığı 2023 metre ile Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına armağan edeceğimiz, dünyanın orta açıklıklı en büyük köprüsü. Yine çelik ayak yüksekliği ile 318 metre yüksekliği ile yine çelik ayak üzerindeki en yüksek köprü. Bunlar çok kıymetli işler. Bunlar ülkemizin bir değeri olacak. Ülkemize bunlar hizmet edecek” dedi.
ANA İHALE İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR
Kanal İstanbul çalışmalarına da değinen Karaismailoğlu, projeye ilişkin çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şu anda ulaşım yollarının yapıldığını anlatan Karaismailoğlu, köprü imalatının başladığını belirtti. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Ana ihale için de görüşmelerimiz, hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Gecikmesinin tek nedeni, bunun genel bütçeye herhangi bir yükü olmadan kendi içerisinde, kendi gelirleri ile bu projeyi yönetmek, yapımını üstlenmek için olağanüstü bir çalışmamız var şu anda. Genel bütçeye yük olmadan bu projenin üstesinden gelmek için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri’de, önemli büyükşehirlerde Ankara, İzmir’de raylı sistem yatırımlarımız da bir taraftan devam ediyor” diyen Karaismailoğlu, raylı sistemlerin maliyetli projeler olduğunu, yoğunluğuna göre Bakanlık olarak yardımcı olduklarını anlattı.
İstanbul’da raylı sistem çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, İstanbul’da devam eden 103 kilometrelik metro yatırımları bulunduğunu aktardı.
Bunlardan en önemlisinin Gayrettepe-Havalimanı Metro hattı olduğunu vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle dedi:
“37,5 kilometre uzunluğunda. Türkiye’deki en hızlı metro olacak bittiğinde. 120 kilometre hıza sahip. Yerli sinyalizasyon kullanılacak Türkiye’de ilk defa. Pazartesi günü ilk trenin testlerine başlıyoruz. Tren yürüteceğiz. Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na kadar trenle gideceğiz. Onu da önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz. Halkalı-İstanbul Havalimanı tarafı da var bunun. Bu da 31,5 kilometre uzunluğunda.”
Toplamda 103 kilometre uzunluğu bulunan 7 adet raylı sistem hatlarının hepsini 2023’te tamamlamayı hedeflediklerini bildiren Karaismailoğlu, “103 kilometrelik raylı sistem hattının TL olarak karşılığı 60 milyar liranın üzerindedir. Bakanlık olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Göktepe-3 kuyusundan dün müjdeli bir haber aldık. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun, sahada 75 milyar metre küplük yeni doğal gaz keşfi yaptık” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçelievler’deki İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, sağlıkta büyük bir hamle gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturdukları bir diğer başlığın da enerji olduğunu söyledi. “Nükleer enerjiden hidroelektriğe, rüzgârdan jeotermale, güneş enerjisinden petrol ve doğal gaza kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Bu alanda ülkemizin gerçek potansiyelini açığa çıkarmanın gayretindeyiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan ülkenin enerji köprüsü olma vasfını güçlendirirken, diğer taraftan enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Çevreci maskesi takan beşinci kol elemanlarının karşı çıkmasına rağmen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projemizle ülkemizi farklı bir lige taşıdık. Karadeniz ve Gabar’daki keşiflerimiz sayesinde enerjide yeni dönemin kapılarını açtık. Sakarya Gaz Sahası’ndaki keşfimiz, milletimiz için kelimenin tam anlamıyla dönüm noktası oldu” diye konuştu.
“Bulanlar ancak arayanlardır” şiarıyla sondaj çalışmalarını kararlılıkla devam ettirdiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filomuzu yeni gemilerle takviye ettik. Kendi bölgemiz yanında yurt dışında da farklı iş birlikleri geliştirdik. Yani enerjide de bağımsızlığımızı kazanmak için içeride ve dışarıda yoğun mücadele içinde olduk. Şu anda sismik araştırma, sondaj gemilerimiz nerede biliyor musunuz? Ta Somali’de. Oralarda sondaj yapıyorlar. Bu mücadelenin meyvelerini toplamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“DOĞAL GAZ KEŞFİMİZİN EKONOMİK DEĞERİ 30 MİLYAR DOLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Akdeniz’de 11, Karadeniz’de 38 sondaj yaptıklarına işaret ederek, şunları söyledi: “Yedinci nesil sondaj gemimiz Abdülhamid Han ile Göktepe-3 Kuyusu’nda 27 Mart’ta başlayan çalışmalarımız dün itibarıyla tamamlandı. 2 bin 154 metre su derinliğinde açılan 49 günlük sondaj log ve test operasyonları sonucunda 3 bin 500 metre derinlikte tamamlanan Göktepe-3 Kuyusu’ndan dün müjdeli bir haber aldık. Büyük titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun sahada 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık üç buçuk yıl boyunca tek başına karşılayacağız. Doğal gaz keşfimizin ekonomik değeri ise 30 milyar dolardır. Sahanın geliştirilmesinde Sakarya Projesi için yaptığımız yatırımlarla yüzer üretim platformunu kullanacağız. Dolayısıyla sahanın ekonomik katkısı çok daha büyük olacak. Yeni keşfimizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Keşifte emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki döneme dair şunu da ifade etmek istiyorum. Karadeniz’deki üretimin ilk fazının tamamlandığının müjdesini vermiştik. Günlük 9,5 milyon metreküp üretimle 4 milyon hanenin ihtiyacını Karadeniz’den karşılıyoruz. 2026 yılında ikinci fazla üretimi iki katına, 2028 yılında üçüncü fazla dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Enerjide de tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar durmadan, dinlenmeden, eleştirilere ve engellere aldırmadan yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen kurdele kesme töreninde yaptığı konuşmada, “KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi, Kıbrıs Türk halkının kararlılığının sembolüdür. Burası aynı zamanda, haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında bir devletin var olma iradesinin tezahürüdür. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ımızın kader ortaklığının da bir göstergesidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa’da yapımı tamamlanan ve içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi’nin de bulunduğu, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerleşkeye gelişinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmî törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, bu anlamlı tören vesilesiyle bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
“CUMHURİYET YERLEŞKESİ PROJEMİZ KUZEY KIBRIS’IN GURUR KAYNAKLARINDAN BİRİDİR”
Hep birlikte büyük coşku ve heyecan içerisinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bu topraklara bir mühür daha vuruyoruz. Kıbrıs Türk halkına muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz. Bugün burada sıradan bir açılış töreni gerçekleştirmiyoruz, aynı zamanda irademizi, azmimizi, hürriyet sevdamızı da ilan ediyoruz. Cumhuriyet Yerleşkesi projemiz Kuzey Kıbrıs’ın gurur kaynaklarından biridir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022’de inşasına başlanan yerleşkenin 639 bin 475 metrekarelik alanda Cumhurbaşkanlığı binasına, Cumhuriyet Meclisi’ne, yüksek mahkemeye ve millet bahçesine ev sahipliği yapacağını bildirdi.
İlk etapta Cumhurbaşkanlığı binası ile Cumhuriyet Meclisi’nin açılışını bugün gerçekleştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yerleşkede millet bahçesi, millet camisi ve yüksek mahkeme binalarının da hizmete alınacağını belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin artan itibarına yakışır bir eserin Lefkoşa’ya kazandırılmış olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet Yerleşkesi, Kıbrıs Türk halkının kararlılığının sembolüdür. Burası aynı zamanda haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında bir devletin var olma iradesinin tezahürüdür. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ımızın kader ortaklığının da bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
“KKTC CUMHURİYET YERLEŞKESİ, TÜRKİYE VE KKTC’NİN KADER ORTAKLIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güçlü temel üzerine yeni başarılar, yeni eserler inşa edeceklerini, istiklal ve istikbal mücadelesini daha güçlü şekilde devam ettireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Kardeşliğimizi bozmaya, aramızı açmaya, bu bereketli topraklara, barış ve huzur yerine nefret tohumları ekmeye çalışanlar başarılı olamayacaktır. Yerleşkenin, Kıbrıs Türk’ünü daha ileriye taşıyacak kararlara ev sahipliği yapacağına tüm samimiyetimle inanıyorum. Sevginiz, ahde vefanız için her birinize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da ihtiyaç duyacağınız her anda daima yanınızda olacağını bilmenizi istiyorum. Türk dünyasıyla ilişkilerin güçlendirilmesinden, Kıbrıs Türk halkına yönelik haksız izolasyonun kaldırılmasına kadar her alanda desteğimizi çok güçlü biçimde devam ettireceğiz. Bu düşüncelerle yerleşkenin yapımında emeği ve alın teri olan her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. TOKİ’mizi özellikle tebrik ediyorum. Yerleşkemizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından yerleşkenin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve protokol üyelerince dualarla gerçekleştirildi.
Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Başkanvekili Celal Adan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları ile çok sayıda milletvekili katıldı.
GENÇ GAZETECİLER Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Cumhuriyet Meclisi Açılış Töreni ile TEKNOFEST KKTC Ödül Töreni vesilesiyle gittiği başkent Lefkoşa’ya ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından karşılandı.
Karşılamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KKTC ziyaretinde; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.
GENÇ GAZETECİLER Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.