Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Ege’de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık”

Haber

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Biz şu anda Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Ege’de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık. Biz şu anda Suriye’de, Kuzey Irak’ta terör örgütlerinin önünü kesmeye odaklandık. Biz şu anda ülkemizin her aladaki hak ve çıkarlarını dünyanın her yerinde en ileri seviyede elde etmeye odaklandık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap etti.

RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Rize’ye elleri boş gelmediğini belirterek toplam yatırım bedeli 525 milyon lira olan 33 kalem eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştireceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılan eserler arasında; Ardeşen, Pazar, Çayeli, Kalkandere Fındıklı ve merkezde yapılan Anadolu İmam Hatip liseleri, meslek liseleri ve anaokulları, atölye binası ve ek binaları bulunduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin sahil dolgusu ile inşa ettiği köprülü kavşağın da hizmete açıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder’in yolları ve altyapısı ile çeşitli ilçelere kanalizasyon, içme suyu, atık su tesisleri, dere ıslahı ve merkezde bisiklet yolu gibi yatırımların resmî açılışını da bugün yaptıklarını bildirdi.

“RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NIN İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’nin Allah vergisi güzelliklerini değerlendirmek için gereken her türlü yatırımı yapmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Rize’nin lojistik merkezi ile ilgili tüm çalışmaların yapıldığını, süratle inşaata başlanacağını kaydetti.

Rize-Artvin Havalimanı’nın inşaatının hızla devam ettiğini, yarın da havalimanı inşaatını denetleyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan şehri koruyacak diğer yandan da imkânları geliştireceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Rize’ye 20 milyar liranın üzerinden yatırım yapıldığının altını çizerek şehre yapılan sağlık, eğitim, altyapı, enerji yatırımları ile sosyal yardımları anlattı.

Sağlıkta 10’u hastane olmak üzere toplam 28 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle dün ebedi âleme uğurladığımız üniversitemizin genç, dinamik Profesör Doktor Turhan Erdoğan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Turhan Hoca genç yaşına rağmen kalp cerrahisi alanında üniversitemize ve şehrimize büyük hizmetleri geçmiş bir ilim adamıydı. Bu malum koronavirüs salgınından kurtulamadı. Rabbim kendisini rahmetiyle, merhametiyle kuşatsın diyorum, gelin ruhuna birer Fatiha okuyalım” diye konuştu.

Yapımı süren projelerin önemli bir bölümünün de seneye tamamlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı’nın da 2022 yılında hizmete sunulmasının planlandığını açıkladı.

“SON 18 YILDA YAŞ ÇAY ALIMI KARŞILIĞINDA ÜRETİCİLERİMİZE TOPLAM 6,5 MİLYAR LİRA ÖDEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş çay prim ve budama desteği olarak 2002 yılında 24,4 milyon lira ödendiğini, 2019 yılında ise 176 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını vurgulayarak, “Rizeli çiftçilerimize son 18 yılda 2,5 milyar lira yaş çay prim ve budama desteği sağladık. Rize’de ÇAYKUR tarafından 2002 yılında 378 bin ton çay alımı yapılmışken, 2019 yılında alınan çay miktarını 517 bin tona çıkardık. Son 18 yılda yaş çay alımı karşılığında üreticilerimize toplam 6,5 milyar lira ödedik. Bu yılın çay fiyatlarını açıkladık, aldığım haberler memnuniyetti. İnşallah bereketli bir hasat dönemi geçirir, bol kazançlar elde edersiniz” dedi.

Fındık için son sekiz yılda toplam 40,4 milyon lira alan bazlı destek verdiklerini, bu yılki fındık fiyatlarını da oldukça tatminkâr bir seviyede açıkladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’nin içme suyu ihtiyacı için Varda ve Andon kaynağından alınan suyun inşa edilen tesislerle şehre ulaştırıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda 58 adet taşkın koruma tesisi inşa ettiklerini, hâlen 21 adet taşkın koruma tesisinin de inşasının sürdüğünü belirtti.

“81 İLİMİZİN HER BİRİ HİZMET PINARINDAN İSTİFADE ETMİŞTİR”

Rize merkez, Güneysu, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Derepazarı, İyidere ve Pazar’a da doğal gazı getirdiklerini, yılsonuna kadar da Kalkandere’ye doğal gazın ulaşacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar AK Parti’nin 19 yıllık hizmet siyasetinin sadece Rize’deki yansımalarıdır. Hamdolsun 81 ilimizin her biri bu hizmet pınarından istifade etmiş, asırlık meselelerini çözmenin ötesinde yepyeni bir çehreye bürünmüştür” dedi.

AK Parti’nin pek çok siyasi partinin toplam ömrünü aşan bir süreyi iktidarda geçirdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Milletimiz bize girdiğimiz her seçimde birinci parti olma unvanını karakaşımıza, karagözümüze bakarak vermiyor, milletimiz hizmete bakıyor, duruşa bakıyor, söylenen söze, yapılan işe bakıyor, kararını da ona göre veriyor. Yalan, iftira, karanlık ilişkiler, ülkesine ve milletine husumetleriyle maruf kadro oluşturmak suretiyle milleti aldatabileceklerini sananların foyası kısa sürede ortaya çıkmaktadır. Bu hakikati geçmişten bugüne defalarca yaşadık. Hasbi olmayanlar, samimi olmayanlar, yüreğinde ülke ve millet aşkı dışında hevesler, projeler, planlar barındıranlar eninde, sonunda gerçek yüzlerini göstereceklerdir. Biz kimin ne dediğine değil, milletimizin ne istediğine, hangi istikameti gösterdiğine bakarak yolumuza devam edeceğiz. Gereksiz tartışmalarla enerjimizin bölünmesine, vaktimizin zayi edilmesine, dikkatimizin dağıtılmasına izin vermeyeceğiz.”

“BİZ ŞU ANDA EKONOMİMİZE AYAĞA KALDIRMAYA ODAKLANDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda salgın hastalığın olumsuz etkilerini en aza indirmeye odaklandıklarını kaydederek, “Biz şu anda ekonomimize ayağa kaldırmaya odaklandık. Biz şu anda Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Ege’de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık. Biz şu anda Suriye’de, Kuzey Irak’ta terör örgütlerinin önünü kesmeye odaklandık. Biz şu anda ülkemizin her aladaki hak ve çıkarlarını dünyanın her yerinde en ileri seviyede elde etmeye odaklandık. Türkiye’nin gerçek sorunları ve gerçek gündemi budur, bunu dışındaki tartışmalar kimin bilerek, kimin bilmeyerek içine düştüğü birer tuzaktan ibarettir” değerlendirmesinde bulundu.

Sorunlara çözüm bulmanın boyunlarının borcu olduğunu, her sorunu kendi mecrasında ve çapı içinde tutmak şartıyla adımlar atılabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz hâline getirmeye kalkanlara göz yumamayız. Kendi ajandalarını, kendi zihin dünyalarındaki hesaplaşmaları bizim üzerimizden görmeye kalkanlara ise, hiç kusura bakmasınlar, asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin nice meselelerini çözmüş, nice reformları hayata geçirmiş, atılamaz denen nice adımları atan bir parti olarak milletimizden bize güvenmesini istiyoruz. Biz milletimize güveniyoruz ve milletimizle el ele, omuz omuza inşallah bu yolda yürümeye devam edeceğiz. İnşallah yarınlar bugünlerden daha güzel olacak” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan eserlerin hayırlı olmasını dilerek emeği geçenleri tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele kesmek suretiyle eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninin ardından Rize Valiliğini ziyaret etti.

Son Dakika Haber

Exit mobile version