Dünya

Türkiye’nin Genç Patronları ; Ebru ÖZDEMİR

Haber

on

1974 yılında Ankara doğumlu olan Ebru özdemir 1991 yılında TED Ankara Koleji’nden ve 1995 yılında da Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. New York’ta Fordham Üniversitesi’nden Uluslararasi Finans ve İş Yönetimi üzerine MBA derecesini almıştır.

Çalışma hayatına 1997 yılında, Limak Yatırım, enerji üretim, dağıtım, satış ve ticaret ile havalimanı ve limancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Limak’ta başlayan Ebru Özdemir, 2010 yılında Limak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Priştina Uluslararası Havalimanı ve LimakPort İskenderun gibi büyük Kamu-Özel İşbirliği projelerine imza atmıştır.

Kendisinin liderliğinde, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” “Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Projesinden Biri” olarak ödül almıştır. Ayrıca Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Şirketleri, Euromoney Project Finance tarafından “Avrupa’da Yılın Finansmanı” ödülünü kazanmıştır.

Ebru Özdemir Kışlalı, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi bünyesinde yer alan Uluslararası Kamu Özel İşbirliği Projelerinde En İyi Uygulamalar Merkezi’nde oluşturulan Danışma Kurulu’na Türkiye’den seçilen tek üye olmuştur.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve etkin girişimcileri destekleyen Endeavor Türkiye’nin Yönetim Kurulu Üyesi olup, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Müteahhitler Birliği’ne üyedir. Aynı zamanda Tate Modern Müzesi MENAAC (Ortadoğu ve Kuzey Afrika İktisab Komitesi) üyesidir.

Ebru Özdemir, halen Limak Şirketler Grubunda proje finansmanı, stratejik planlama ve iş geliştirme konularında çalışmaktadır. Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. , Limak Holding A.Ş. ve Limak Enerji Üretim Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmalarının Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ebru Özdemir, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Limak Holding ve Ebru Özdemir’in en büyük eserimiz diyerek bahsettiği ve temelinin 18 Mart 2017 tarihinde ,Cumhurbaşkanımız Sayın , Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılıp 2023 metrelik orta açıklığıyla ,Dünyanın en büyük projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsünün , 2023 yılında tamamlandığında ; Limak Holding adına Başarı abidesi olacaktır. Demektedir.


Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ;
Türkiye’de kadının çalışma hayatındaki yerini daha da sağlamlaştırması adına olumlu yol alındığını, 2013 yılında kadın işgücüne katılım oranının 2023 hedeflerine ulaşmak adına % 65 lere çıkarılmasının hedeflendiğini vurgulamıştır. Özdemir ayrıca, kadının çalışma hayatındaki rolünü artırmada kamu politikalarının yanı sıra iş dünyasına da büyük sorumluluklar düştüğünü, kadını cesaretlendirmek ve etkin bir ağ içerisinde yer almasını sağlamak gerektiğini belirterek, kadınların desteklenmesinde dernekler ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının çok önemli olduğunu kaydetmiştir.

2020 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen ve Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı “İş’te Kadın Ödül Töreni”nde çeşitli kişi ve kuruluşlara toplam 12 kategoride katılım yaptığı törende ‘Yılın Kadını’ ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’nin Genç Patronları yazı dizimde ,Limak Holding ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru ÖZDEMİR e ,Sektör e ve sektör bileşenleri adına yapmış olduğu tüm çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek , Türkiye’nin Genç Patronları Ebru ÖZDEMİR diyoruz.

Levent KANDEMİR

Son Dakika Haber

Exit mobile version