Dünya

Sektöre yön verenler, Hülya ÇORUM

Haber

on

Sektöre yön verenler yazı dizimde, Tekstil-,Moda,Modelist aynı zamanda Kendisini bir çok alanda yetiştirmiş bir değerden söz etmek istiyorum .

Hülya ÇORUM ; 2 Şubat 1976 Sivas doğumlu .Öğrenim yıllarında Doğup büyüdüğü şehir Sivas ve Gelişim ve İletişim alanlarında İstanbul olmak üzere bu iki şehirde tamamladı . Hülya Hanım için Sivas ve İstanbul’un önemi bir hayli büyük . Ailesi, kendisinin özellikle Makine ve Makine Mühendisliği Bölümünü okuyarak , alanında lisans ve lisansüstü başarılar edinmesini çok istemelerine rağmen, maddi olanaksızlar nedeni ile bu alanda yer almakta zorlandı .

O kendisinin Ülkesi adına bir çok kapsamlı projeye imza atmasının Milli bir Duruş –ve aynı zamanda İnsanlık adına mucizevi bir Proje olduğu bilincini kaybetmedi.

İnsanların genel eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek, mesleki becerilerini geliştirecek, onları sadece pasif tüketici olmaktan çıkarıp aktif üretici kılacak ve iş gücü piyasasının talep ettiği nitelikli iş gücünü karşılayacak elemanların yetiştirilmesi yönünde yetişkin eğitimi organizasyonu 1996 yılında kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) e katılarak bir çok alanda eğitim aldı .

Eğitimleri arasında Dikim , Stilistlik , Modelistlik , Bilgisayarlı Modelistlik alanları var.
Günümüzde kullanılan birçok eşya, alet ve makinenin bir mucidi bulunmakla birlikte, bazıları da tamamen farklı bir araştırma yapılırken tesadüfen bulunmuş yeni eşya, alet ve makinedir.
İnsanlık bugün sahip olduğu gelişmişlik ve refah düzeyini, yaptıkları buluşlar ve icatlar ile insan hayatını kolaylaştıran bilim insanlarına ve mucitlere borçludur.

Hülya Çorum’un en bilinen özelliklerinden bir tanesi hatta en önemlisi de Tasarımının tamamen kendisine ait olduğu TELLAK isimli mucizevi icadını İlerleyen günlerde TELLAK isimli buluşunu Ülkemize kazandırmak için çalışmalarını son hızda devam ettirmektedir.

Kültürel temizlik anlayışımızla bağdaşan bir ürünün , tasarı sonrası tüm işlevlerinin gerekli resmi adımları atılmıştır. Tasarlanan ürün çok fonksiyonlu olup kişisel bakımı karşılayacak olan bütün özelliklere sahip niteliktedir. Pes etmeden inanarak girmiş olduğu bu yol başarıyla sonuçlanmıştır.
Şu anda İstanbul Tuzla Organize Sanayi de Bir Fransız Firmasında görev almakla beraber hizmet alan kurum ve kişilere en iyi hizmeti vermeye devam ediyorlar.

Hülya ÇORUM bir söylevinde şu ifadelere yer verirken ; Ülkemizin önemli Duayen iş insanı olan Sayın Vehbi KOÇ ‘un şu söylevini kendime her zaman ilke edindim. “Ülkem varsa ben de varım “

Kamu ve özel sektördeki kuruluşların tanıtım, organizasyon ve hedef kitleyle doğru, zamanında ve sonuç odaklı iletişim ihtiyaçlarını da gidermeye devam ediyorlar. Milletçe zor bir süreçten geçen Ülkemizde, 7 ’den 70’e hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor; zira hepimiz aynı gemideyiz. Karamsarlığa düşmeden, kimseyi hırpalamadan hareket etmek, her ne iş yapıyorsak en iyisini yapmaya gayret göstermek, her zamankinden daha fazla çalışmak birinci vazifemiz.

Hülya ÇORUM olarak;
Sektörel bazda ..Çalışmış olduğum Firmam başta olmak kaydı ile
atılım ,edinim,girişim .Bilişim alanlarında sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ediyorum . Herkesin bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarıma devam ediyorum ,dedi.
Ülkemiz adına Hem çalıştığı sektör hem de diğer faaliyet alanları adına azmii kararlılığı ve yeteneklerini bir araya getirerek ,teknoloji endüstri ve Dijital Platformlarda kendilerinin yer almasının gayreti içerisinde olması adına çok çalışan, başarılı yeni iş modelleri geliştiren ,öğrenmenin ve geliştirmenin gücüne inanan Hülya ÇORUM ‘ a

Başarılarınız daim olsun diyorum .

Levent KANDEMİR

Son Dakika Haber

Exit mobile version