Dünya

Emel Uslu ATİK’le ZİRVE YOLUNDA

Haber

on

07.03.2021 tarihinde, Beyaz Tv de canlı yayınlanan Zirve Yolunda Programının konuğu; Emel Uslu ATİK oldu.

Gerçek bir Cumhuriyet Kadını olmasının yanı sıra, tarihi zenginliği ile Ülkemizin parlayan yıldızı, Gaziantep de dünyaya gelişin ardından, bir çok (STK) Sivil Toplum kuruluşlarının kurulması aşamasında önderlik yaparak ,Başkanlık ve Yöneticilik görevlerinde de bulunarak, başarılarını sayısız ödüllerle taçlandıran ve aynı zamanda Turizm ve kendi alanı olan Mimarlık alanlarında görevine devam etmektedir.

Canlı yayının ana temasında, Emel Uslu Atik’ in yaşam hikayesinden günümüze kadar olan başarı dolu biyografisinden söz edildi.

Emel Uslu ATİK ;
Gaziantep doğumlu olduğunu ifade ederken , 3 çocuklu ailenin en küçük ferdi olmamın sayısız avantajlarını yaşarken , ilkokul yıllarında, ailemin ve özelikle Babamın desteği ile Tiyatro-Müzik ve Konserlerde yer alan başarılı bir öğrencilik döneminin, Üniversite yıllarına kadar sürdüğünü ifade etti. Üniversite yıllarında, TRT’ nin sınavını kazanarak, Sunuculuk yeteneğini geliştirdi. Yaratıcılık yönünün Babasından geldiğini belirtirken, çocukluk yıllarımda hayalim Mimar olmaktı ve bunu başardığını söylerken, çocukluk hayali olan Mimarlık mesleğini, halen severek yaptığını sözlerine ekledi. Gaziantep ve Diyarbakır da sayısız inşa ettiği eserlere imza attı .Annesi’ ni anlatırken; kendisinin fedakarlık noktasında tam bir Osmanlı Kadını olarak, tüm kardeşlerimle ayrım yapmaksızın yanımızda olmasının kendisi için çok önemli olduğunun altını çizdi. Hedeflerim büyüktü. Çünkü arkamda güçlü bir ailem vardı bu tam anlamı ile Sevginin Gücü diyor.
Üniversite yıllarımda, işimde başarının kifayetsiz tanımlamamda, Babasının emeğinin tarifsiz olduğunu anlatırken ; Babam Bir Bayram Gününde beni Kendi İnşaatlarına götürerek zorlukların tanımlamasında bana ışık oldu diyor.

Eşim ve Ailesi tarafından takdir gören yanım oldu. Diyarbakır da eşimin ailesi ben bütünsellik anlamında el üstünde tutuyorlardı. Bu durum halen değişmedi. Yaptığım her işteki adımlarımda Güç Birliği ile başta eşim olmak üzere, hem çocuklarım hem de eşimin ailesi ile birliktelik yapıyoruz. Çalışmış olduğumuz ortamlarda, yakın çevremde sıkıntı çekmedim. Gaziantep ofisimde birlikte çalıştığımız insanlara her zaman tecrübelerimizi aktararak önder olduk.

Aile yapımızda, eşim ve ben şu kavrama her zaman önem verdik .Çocuk yetiştirirken eşimin yanı Baba olarak çok önemli olduğunu ailemize hissettirdik. Her çocuğun belirli yaş gruplarında üzerine titrediğimizin farkında olmaları gerekiyor. Çünkü o ben birer Partneriz:

Turizm alanında Ankara da Butik Otelimiz var. Eşim le beraber işleri yürütüyoruz. Karar alınacaksa, hep birlikte alıyoruz. Ailemizin tüm bireyleri ile çocuklarımız dahil, fikir birliği ile hareket ediyoruz. İşimizi düzgün yaptığımız için bu güne kadar bir sorunla karşılaşmadık.

(STK) Sivil Toplum Kuruluşları ile ilk tanışmam, Diyarbakır da oldu. Ankara ‘ya geldiğim zaman Kadın Derneklerinde görev aldım. TÜSİAV (Türkiye Sanayi ve İş Adamları Vakfı) tanışmam “Eğitimin Çınarları” ile oldu.

TÜSİAV VE ASTOP (Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) Başkanımız Sayın Veli SARITOPRAK’ ın ısrarı ile TÜSİAV a katıldım. İyi ki de olmuş .

ASTOP; Ankara da tüm Dernek Başkanlarının içerisinde yer aldığı güçlü bir platform. Derneklerin birlikte hazırladıkları projelerle iç içe olmanın gururunu yaşıyoruz.

TÜSİAV (Türk Sanayici Ve İş Adamları Vakfı) burada görevime devam ediyorum . TÜSİAV gibi bir Sivil Toplum Kuruluşunda yer almamda ki ana hedefleri arasında “Aynı ruhta ve aynı düşüncede olan zümre ile birlikte olmamdır” diyor.

Şu anda Ankara da Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesinin 2. Başkanlığının yanı sıra kendime ait Bu Ülkeyi kalkındırmak ve eğitmek bizlerin ellerinde sloganı ile (emelusluatik_euasosyal) isimli sosyal platformum da vardır.

Emel Uslu ATİK olarak , bir Aile Vakfı kurmak üzereyim, bununla alakalı çalışmalarımda sona gelindi.
Emel Uslu ATİK’ e; “ Sizce Başarının Sırrı nedir” diye sorulduğunda ?
Yaptığım işe önce inanırım . İnanmak zorundayım. Hiçbir şey bizlere Altın tepsilerde sunulmuyor. Gönüllülük ve Bağlılık, sadakat bu üç öğe ile başarı geliyor. Üniversitelere gittiğimde, her zaman öğrencilerimize bu üç sloganı anlatırken ahde vefa örneklerinden de bahsederek onlara Aile bağlılıklarından ,saygı ve sadakatten örnekler sunuyorum .

Programın sonlarına yaklaşırken ;
Emel Uslu ATİK ,duygusal bir zekaya sahip bir insan, Tüm işimde çalışmalarımda hedefi belirleyip, inanmak ile sonuca gidiyorum . Bütün bunların en sonuncusu ve en önemlisi ise “ çok çalışmak” “çok çalışmak” ifadesi var. Gece gündüz insanlara faydalı olabilmek adına sistemli ve program dahilinde çok çalışıyorum . Kendim için olmamakla birlikte, tüm gayretlerimi, çalışmalarımı, bireyler için değil Toplum için yapıyorum dedi.

Programın sonlarına gelindiğinde, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nde 8 Mart ‘ın Kutlama Günü değil de Anma Günü olması gerektiğini söylerken .

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün önemi noktasında
İş dünyasının ve Sivil Toplum Kuruluşların Platformları olarak, konuyla ilgili tüm paydaşlar olarak, Türkiye’de kadının ,insan haklarının geliştirilmesi yönündeki tüm çalışmalarına destek veriyoruz. Böylece, kadının toplumsal yaşam içindeki rolünü daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum , dedi.

Beyaz TV’nin, Zirve Yolunda Programının Canlı Yayın Konuğu olarak 7 Mart 2021, Pazar günü keyifli bir program gerçekleştirdik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesiyle ilgili sohbetimizi aşağıdaki linkten tekrar izleyebilirsiniz… Beyaz Tv, Seda Demir ve tüm ekibe teşekkürlerimle.

https://youtu.be/5PyISOHsmms

Son Dakika Haber

Exit mobile version