Dünya

İyi ki varsın Meliha KARAMAN

Haber

on

Geçmiş tarihinde ,Roma Bizans ,Antik Yunan ve sayısız medeniyetlerin izlerini taşıdığı, Torosların eteklerinde kurulmuş yerleşim yerlerinde ,yaylarından gelen esintisini buram buram içerisinde yaşatan iklimi , Türkiye’nin en büyük ikinci Serbest Bölgesi olmasından Sanayi ve Liman kenti. Şehrinin , kültür düzeyi yüksek ve kültürel çalışmalar son derece yoğun Üniversiteleri ile sosyal, Bilişim ve Teknoloji kenti olmasının yanı sıra ,İnanç Turizmi başta olmak üzere , Turizm alanında da Ülkemizin güzide yerleşim yeri MERSİN .

İyi ki varsın yazı dizimde ,
Türkiye’ de, evinde modern ananelerine bağlı,misafirperver mütevazi bir Anne , hem siyasi hem de iş dünyasında cesur,atılımcı ,aydın ve erdem sahibi dinamik bir İş kadını olan Meliha Karaman’ a yer verdim. Halen Mersin İlinde yaşamını sürdüren Meliha KARAMAN

1957 yılında Tunceli İline bağlı Nazimiye kazasında dünyaya geldi. Babası Karamanoğlu Beyliği soyundan ,Annesi ise Malatyalı eşraf bir aileden geliyor. Babasının memuriyeti nedeni ile Malatya-Doğanşehir ilçesine tayini ile eğitim yıllarının ilk Öğretime kadar olan yıllarını Doğanşehir’de tamamladıktan sonra kalan eğitim sürecini ise Mersin’ de gerçekleştirdi. 1980 li yılların başında Mersin’ e gelerek buraya yerleşen ve burada Halk Eğitim Eğitmenliği noktasında dikkatleri üzerine çeken birisi olarak tanındı. O dönemde genç kızlarımızın mesleki eğitimlerinin yanı sıra, onların branş edinimlerinde de Önder bir Eğitimci olmayı başardı. Mersin’ de 15.000 çocuğun istihdam edildiği dönemlerde , yaygın ve örgün eğitilmeleri noktasında önder oldu .

1982 yılında Ticaret Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı görevi ile ilk Sivil Toplum Kuruluşları Platfotmu ile tanışan Meliha Karaman 1991 yılında Mersinde Malatyalılar Derneğinde Yönetim Kurulu Divan Üyeliği kazanan ilklerden olma başarısını kazandı.

1988 yılında Ülkemizin, Anavatan Partisi kurucusu Cumhurbaşkanımız merhum Turgut ÖZAL ‘ ın talimatları ile ,partide Kadın Komisyon Başkanlığının kurulmasına önder oldu. Partisinin talimatları doğrultusunda Mersin İl Teşkilatının da temellerini atan ilk kişi olma ünvanını kazandı. Dönemin kısa zamanda Şehir ve beldelerde teşkilatlanmalarında adından sıkça söz ettirdi. Çalışmalarını her daim. Büyük bir özveri ile yapan kişi olması ayrıca kadın girişimci kimliği edinimi ile basında medyanın aranan İş Kadını ,kadın politikacısı olarak yer aldı. Halkın tam da içeresinde olmasında ,onun köy ilçe, belde teşkilatlarındaki sorunların çözümündeki kadın kimliği ön plana çıkmaktadır. Halk kendisine MAKRO ANA kimliğini çoktan takmıştır bile.

1990 yılında Meliha KARAMAN BAŞKANLIĞINDA ki ANAP Gönüllü Kadınlar Grubu üyeleri 1990 seçimlerinde elde edilen zaferle başarılarının meyvesini almayı başarırlar. Bölgede elde edilen başarıdan Genel Merkezinde haberdar olması, artık kendilerine ufkun kapılarını açan anahtarın verilmesine kadar gidecekti. O dönemde Mersin İlinde Malatyalılar Derneğinin çalışmalarını 2004 yılına kadar da sürdürecekti.

Bir yandan parti içi çalışmalar diğer yandan dernek çalışmaları ile başarıdan başarıya koşan Meliha KARAMAN yaptığı evlilik neticesinde eşinin de Askeri personel Kurmay Albay olması, çalışmalarına bir süre ara vermesine neden olmuştur.

Bu beklenmedik gelişmeler karşısında Halk’ dan tepkiler peşi sıra gelmeye başlar. Oda bunun farkında idi. Sivil Toplum alanında eksik olan hizmetlerinin tamamlandırılması noktasında dışarıdan destek verdi.

1992 yılına gelindiğinde, Malatyalılar Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneğinin Genel Kurulunda ,yapılan seçimlerde Dernek Başkanı ve aynı zamanda Basın sözcüsü seçildi.
Derneğin bundan sonra yapacağı tüm aktiviteler ve organize çalışmalarda Mersin imzasının olması onu 1. Sıraya taşıdı. “Başarı onu, o da Başarıyı seviyor” sloganı ile ,halk günleri, sünnet şölenleri, yardıma muhtaç ailelere yardım ve destek kampanyaları başta olmak üzere daha sayamayacağımız etkinliklerde, MAKRO ANA isminden bir kez daha söz ettirmeyi başardı.

Siyasi arenada olup bitenlerden uzak kalmamak adına, dışarıdan siyasal ve sosyal yaşamdan kesitleri Köşe yazılarında dile getirdi. 2002 yılında DYP Mersin’ den Milletvekilliği Adaylığını koyar ancak partinin baraj altı kalması ile seçilememiştir.

2009 yılında AKPARTİ ( Adalet ve Kalkınma Partisi) Mersin İli Mezitli ilçe Belediye Başkan Aday adayı ve yine 2011 yıllarında aynı partiden Mersin İlinden Milletvekili Aday Adayı olmuştur.
2012-2013 yılları arasında , Ankara’ da Karadenizliler Birliğin’ de Genel Başkan olarak görev alan Meliha KARAMAN ;
Siyasi arena da ;2018 ‘ de AKPARTİ ( Adalet ve Kalkınma Partisi) Karaman İlinden Aday Adayı olmuştur. Halen Mersin İlinde aktif olarak İşçi emeklileri Derneği üyeliği bulunmakla birlikte ,Ankara’ da MASTÖB üyeliği de vardır. Meliha Karaman ‘ın Türk Siyaset dünyasında ki gelişmelerini anlatan söyleşisinde şu ifadelere yer vermektedir.

1980’lerden itibaren, merhum Turgut Özal ile devam eden süreçte yaşanan gelişmeler muhafazakârlığın siyasal alanda etkin olmasını engellemiştir. İş te tam da bu sürecin içerisinden gelen birisi olarak , 2002’de AK Parti’nin kurulması ve kendisini muhafazakâr demokrat kimliği ile tanımlamasıyla birlikte, Türk siyaseti ve muhafazakâr düşünce açısından, yeni bir başlangıcın adımı atılmıştır. Muhafazakârlığın hem siyasal anlamda hem de söylem bağlamında en fazla zemin bulduğu ve kullanıldığı dönem AK Parti ile birlikte olmuştur. Ak partinin Milletimizin Kutlu Davasında yer almayı sürdürüyor olması takdire şayan bir durum olup, Ülkemizin Refah ve Huzuru adına, Mersin İlimiz başta olmak üzere , ilerleyen süreç de , Ülkem ve Mersin İlimiz adına yapılacak çalışmalarda yer almak için tüm gayretimi sarf ettiğimi ifade ederek ,Cumhurbaşkanımız , Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN‘ ın her zaman yayında olduğumuzun mesajını veriyoruz “. Diyor ve sözlerinin devamında ,
Türkiye’nin son 25 yılda yüzleştiği krizlere, vesayet girişimlerine, ekonomik sıkıntılara ve elbette 3 Kasım 2002’den itibaren başlayan o büyük dönüşüme hep birlikte şahitlik ettik. Ülkede Merhum ÖZAL ile başlatılan teknoloji ve çağdaşlaşma akımında yer aldım. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Ülkemizin vizyonu değişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ‘ın Ülke adına yaptıkları ve yapacakları 2023 hedefleri ile “Dünya 5 ten büyüktür” Sözlerini her anlamda destekliyorum diyor.

Başarılarından övgü ile söz ettiğim Meliha Karaman ‘nın, siyasi alanında ve Sivil Toplum alanında ,İş dünyasının kalkınmasına yaptığı hizmetler ile Ülkesine olan sevgisi ;Türk siyasi yaşamında, görülmedik düzeyde geleceğe odaklanmış ve gelecek adına bir çok ilklere imza atmış olması , geniş bir vizyonu olan, sıra dışı, kendisini milletinin hizmetkârı olarak gören duruşu , bunun yanı sıra yardımsever kişiliği ve ,bir çok kurum ve kuruluşa öğrencilere yapmış olduğu sonsuz desteklerden dolayı ;

İyi ki varsın Meliha KARAMAN diyorum .

Levent KANDEMİR

Son Dakika Haber

Exit mobile version