Dünya

Sektöre yön verenler , Anıl UZ

Haber

on

Sektöre yön verenler yazı dizimde çok özel ve aynı zamanda doğup büyüdüğü, yaşadığı şehrin izlerini tamda kendi içerisinde yaşayan , her kesimden ayrım yapmaksızın ardına düştüğü düşünceyi, davayı, insanlara empoze etme yarışında, davasını en etkili sunma yolu olarak basın ve medyayı gören , Medyayı , başlı başına bir iş olmaktan çıkararak , Basın ve bileşenlerini sahibinin sesidir diyebilen bir İletişimci Anıl UZ ‘ a yer verdim.

Eskişehir doğumlu olan Anıl UZ’ un öğrenim yıllarının tamamında, Eskişehir’in izlerini görmek mümkün. Kendi deyimi ile, çocukluk ve gençlik yıllarım, Cumhuriyet’in ilk yatırımlarının yapıldığı ve cumhuriyetçiliğin doya doya yaşandığı eski bir şehirdi diyor ve ekliyor,
“Memleketim olan Eskişehir hep benim hayatımı doldurdu. Öğrenimim boyunca, içimde bir çocuk vardı, Hala da o çocuğun izleri var. Bazen yaramaz bazen de oldukça hırçın, bir çocuk var. Her zaman memleketime hizmet etmem için hayaller kurduran ,bana hayallerimi gerçekleştirmek için durmadan beni teşvik eden, hırçınlık yapan bir çocuk. Bugüne kadar Eskişehir için hayal ettiklerimi eğitim alanında olsun, şehircilik alanında olsun, gazetecilik alanında olsun, aklınıza gelecek her alanda hayal ettiklerimin önemli bir bölümünü gerçekleştirdim.” Diyor.

Anıl Uz; henüz hayatının baharında , erken yaşlarda ticaret hayatına atıldı. Birçok şehirde iş imkân bulmasına rağmen, o Eskişehir’den ayrılmayı hiç düşünmedi. .Eskişehir demek Türkiye’ nin ideallerinin tam merkezi idi.

Medya sektörüyle tanışması tam da öğrencilik yıllarında başladı. İletişim ve Medya Sektöründe nitelikli çalışmalar ve kurumsal olmak adına erken yaşta iş hayatına atılmak gerektiğini düşünüyordu. İlk işi Fotoğraf sanatı oldu ve kısa zamanda Eskişehir’ de Organizasyon işlerinin aranan ismi oldu.

Anıl Uz; Firmaların ve kurumsal iletişim çalışmalarına ihtiyaç duyan bireylerin ticari ve sosyal hayatları boyunca yazılı ve görsel basında medya danışmanlıklarını ve organizasyon faaliyetlerini yürütüyor. Firmaların kurumsal kimliklerinin tasarımından sürdürülebilir reklam çalışmalarına, açılışlarından özel günlerdeki organizasyonlarına kadar pek çok ihtiyacına cevap veriyor. Bu ihtiyaçların yanı sıra müşterilerimizi inovasyona teşvik ederek yeni ihtiyaç alanları yaratıyor. Bu işi yaklaşık 8 yıldır medya ve organizasyon sektöründe sürdürüyor.

Anıl Uz ; Firmalarının ,Sivil Toplum Kuruluşlarında etkin ve bir o kadar karalı duruşunun altında yatan gerçeğin yaşadığı şehir Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları ,Ticaret Odaları, Dernekler ve Vakıfların tüm organizasyon ve çalıştay faaliyetlerinde tarafsız olma ilkesinin yattığını ve son derece özverili çalışmalarının semeresini gördüklerinin de altını çiziyor. Ve sözlerinin devamında ;
Medyanın medya tanımına uygun olabilmesi için toplum çoğunluğunun vicdanı olması gerekir. Bu yüzden gazete radyo televizyon gibi iletişim araçlarının gerçeğin haberini vermesi gerekir düşüncesinde . İnsanları olup-bitenler hakkında ‘doğru bilgilendirme’ gereği de bir bütün olarak medyanın özel çıkar ve kâr aracı olma durumuyla çelişir. Başka türlü ifade etmek istersek ‘kamu yararı’ gerekçesi bir bütün olarak medyanın bir özel kazanç alanı haleni getirilmesini engellemeyi gerektirir. Diyor.

Günümüzde televizyon, radyo, gazete, internet ve dergi gibi sayılabilecek pek çok kitle iletişim araçlarının toplamını oluşturan tek bir terim olarak ortaya çıkan “medya“, bu kitle iletişim araçları vasıtasıyla hizmetlerini sunarken ,bizlerde bireylere, kurumlara ,STK lara ,Üniversitelere ve sayısız işletmelere Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen, sektörü ve Eskişehir’i en önde temsil eden bir medya kuruluşu olarak , edinim ve kazanımlarımla büyük ölçüde yerine getirdiklerini düşünüyor.
Eskişehir başta olmak üzere Ülkemizin her yerinde ,her ilinde ,her yöresinde öğrenmenin, kişisel ve kurumsal gelişimin bir sınırı yoktur ilkesi ile hizmetlerini götürüyorlar.

Medyanın içerisindeki yeni medya sektörünün popülerleşmesi ile dijital medya sayesinde hedef kitlesine ulaşılabilen bir sektör olma yolunda ilerliyorlar. Yeni medyanın başlıca kullanım alanları internet; bununla birlikte web siteleri ve pek çok sosyal medya sitelerinde yer almanın önemini biliyorlar.

Toplumsallaştırma, eğitim ,kültürel değerlerin korunması, tanıtım ve kamuoyu oluşturma noktalarında ,bizler de şehrimizin dinamik yapısı içerisinde bunun bilinciyle hareket ederek
müşteri ve kurumların memnuniyetinin en temel ilkeleri olduğunu her defasında iletiyorlar.

Merhum Sakıp Sabancı ‘bir sözünde
“Fikirlerinizden ve değer yargılarınızdan fedakarlık etmeyin. Etmeyin ki önce aileniz ve yanınızda çalışanlar, sonra iş yaptıklarınız ve çevreniz size güvensin.” Dediği üzere ,

Sektöre yön verenler yazı dizimize konuk olan Anıl UZ ‘ a yazı dizimize kattığı birlikten onur duyduğumuzu ifade ederken ,
Ülkemizde, sektörünün öncü bir firma olması gayreti içerisinde olması adına çok çalışan, yetenekli üretkenleri bir araya getirerek hep birlikte el ele sloganı ile başarılı yeni iş modelleri geliştiren ,öğrenmenin ve geliştirmenin gücüne inanan İş insanı Anıl UZ ‘ a

Başarılarınız daim olsun diyorum .

Levent Kandemir

Son Dakika Haber

Exit mobile version