Dünya

İspanyol Milli Günü kutlandı

Haber

on

İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba’nın ev sahipliğinde, Türkiye’de de İspanya Milli Günü “Fiesta Nacional” resepsiyonu verildi. Resepsiyona başkentteki yabancı misyon şefleri, akademisyenler, iş dünyası temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı ve İspanya milli marşının okunmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, İspanya Milli Günü’nü kutladı.

Ankara’da, İspanya Milli Günü “Fiesta Nacional” resepsiyonu verildi. Resepsiyona katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, İspanya’nın Avrupa’da Türkiye’nin en büyük ticari partnerlerinden biri olduğunu söyledi.

İki ülkenin NATO’da, Akdeniz bölgesinde ve Avrupa’da yakın müttefik olduğuna dikkat çeken Kaymakcı, ekonomik ilişkilerden bahsetti.

Kaymakcı, İspanya’nın Avrupa’da Türkiye’nin en büyük ticari partnerlerinden biri olduğunu hatırlatarak, “Türkiye ve İspanya NATO müttefikidir ki NATO müttefikleri birbirlerine zor zamanda destek çıkar. İspanya da bunun bir örneği, Adana’daki Patriot bataryaları ile Türk hava savunmasını destekliyorlar. Bunun adı dostluk ve dayanışma” dedi.

Büyükelçi Gonzalez-Barba ise, siyasi olarak İspanya ve Türkiye ilişkilerindeki iş birliği ve uyumun üst düzeyde seyrettiğini söyledi.

Yakın ilişkilerin AB tarafından yapılan teşviklere dayandığını belirten Gonzalez-Barba, “Ekonomi, ticaret ve yatırımlar alanında İspanya ve Türkiye ilişkileri bir başarı öyküsü” dedi.

Gonzalez-Barba, 2018’de ikili ticaret hacminin 13 milyon euroya ulaştığını da vurguladı.

Konuşmaların ardından davetliler, İspanyol ve Akdeniz mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Son Dakika Haber

Exit mobile version